Kittens

We hebben gemiddeld niet meer dan een of twee nestjes per jaar. Het is voor ons belangrijk, moeder en de kittens met alle aandacht en zorg te kunnen omringen. Daarbij wonen onze katers gewoonlijk samen in huis met de rest van de poezen. Het is geen eenvoudige klus een open kater in het huisgezin te houden, daarom staan ze regelmatig op een Suprelorin chip en zijn ze gedurende die periodes niet vruchtbaar. We beschouwen dit als een noodzakelijk compromis.
Het najaar 2019/2020 was een uitschieter met 5 nesten, doordat de Suprelorin chip niet goed toegediend bleek te zijn.
 
De kleintjes verblijven in de eerste weken voor de inenting tegen katten- en niesziekte in de moeder -en kind afdeling, een ruime kamer waar vooral moeder zich ongestoord bezig kan houden met de verzorging en opvoeding.
De laatste weken hier maken de kitten ook deel uit van het huisgezin en leren dan alle vaardigheden die nodig zijn om op straks op eigen benen te kunnen staan.
 
Onze kitten worden op de leeftijd van 9 en 12 weken ingeënt, ze worden regelmatig ontwormd, zijn gechipt en nemen hun stamboom en Europees paspoort mee naar hun nieuwe huis.
 
Mocht u geïnteresseerd zijn in een kitten van ons, dan kunt u contact met ons opnemen.
We hanteren geen wachtlijst maar kijken wat de beste match is voor het kitten in kwestie. 
Een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle plaatsing voor een Noorse boskat kitten is een passend speelmaatje en ook enige ruimte in huis, plus een beveiligde buitenruimte terras/ balkon /tuin.
We besluiten niet eerder dan met 8 weken over het toekomstige huis van een kitten.